6 irritante voornemens die ik in 2017 móet naleven:

Oh nee, weeral een artikel met kraaknieuwe en bovenal onhaalbare voornemens? Niet als het van mij afhangt, jongens. Want dit jaar pen ik mijn goals voor 2017 neer in een toegewijd blogartikel, zodat ik extra gemotiveerd ben om ze na te leven. Of zoals Michiel Sallaets (Meneertje Google, zo noem ik hem wel eens) het zegt: walk the talk.

1. De groei van 2016 overtreffen

Vorig jaar (het voelt ongelooflijk vreemd om 2016 in het verleden te plaatsen) heb ik met mijn bedrijfje een fantastische groei verwezenlijkt. Mooie klanten, mooie artikels, mooie beoordelingen enzovoort. Dit jaar zie ik het nog grootser.

Met een beperkt, maar betrouwbaar netwerk van freelancers en medewerkers ga ik voor meer projecten, liefst ook in het buitenland. Zo is 60% van mijn teksten (ik moet mijn portfolio wel nog bijwerken, vergeef me) geschreven voor een Engelstalig doelpubliek. En aangezien ik mijn hart heb verloren aan New York City, is het misschien verstandig om daar een Copymag Inc. op te richten? Hierbij zijn mijn ambities dus redelijk groot, maar nog te weinig concreet. Als iemand zich geroepen voelt om richtlijnen of advies op mij af te vuren: voel u bij deze vooral aangesproken.

Om mijn professionele groei kracht bij te zetten, geloof ik ook dat ik nog verder moet groeien in mijn vakgebied. De regel die ik daarbij hanteer: als je terugblikt op je werk en creaties van 12 maanden geleden, moet je dat echt shit vinden. Anders ben je te weinig gegroeid. Ik hoop dan ook dat de Magali De Reu van 1 januari 2018 het werk van Magali De Reu op 1 januari 2017 gebrekkig vindt. Ik wil me verder verdiepen in journalistiek, om zo nog sterkere teksten te schrijven die getuigen van expertise.

> Aangezien de marketeer in mij gelooft dat doelstellingen S.M.A.R.T. moeten zijn, som ik hieronder op wat ik daarvoor ga doen:

 • Eindelijk een abonnement nemen op Charliemag.
 • Elke dag De Tijd en De Correspondent lezen, en zoveel mogelijk relevante kennis vergaren
 • Eén boek per drie maanden uitlezen (dat is in mijn geval ambitieus, geloof me). Ik begin met het nagelnieuwe exemplaar van Patrick van Rosendaal.
 • Elke week één bestaande tekst herschrijven. Ofte een journalistiek exemplaar of een commerciële boodschap.
 • Mijn algemene kennis bijschaven door elke week één uur te studeren. Ik geef met schaamte toe dat ik bitter weinig kennis heb van politiek. Onlangs zat ik naast Theo Francken zonder het zelf door te hebben.

2. Nog meer reizen

Zoals ik al zei: New York City is mijn tweede thuis geworden. Toch heb ik al mijn hele leven lang een voorliefde voor de Verenigde Staten, wat in 2016 resulteerde in 5 reisjes naar Amerikaanse oorden. Ik hoop dit jaar nog meer New York City te zien (Patrick van Rosendaal is hier alvast niet rouwig om ;-)), maar in het algemeen gewoon meer te reizen.

Waarom? Ik heb het gevoel dat al die reisjes mij meer veerkracht geven, mijn visie op de wereld verruimen en ervoor zorgen dat ik mij beter kan inleven in andere culturen. Die kennis is voor mij van onschatbare waarde.

> Wat ik daarvoor ga doen:

 • Bestaande klanten ondersteunen in hun verdere, internationale expansie.
 • Conferenties en events in de gaten houden die voor mij interessant zijn.
 • Mijn lief overtuigen om af en toe eens mee te gaan.
 • Interessante, internationale namen strikken voor een interview of twee.

3. Mijn gezondheid verbeteren

Als eeuwige chaoot durf ik soms nalatig als de pest te zijn. In mijn Instagram-bio (en als het daar staat, dan moet het wel de waarheid zijn) verkondig ik dat ik een health freak ben, maar 2016 lacht mij vierkant uit. Ik heb mijn gezondheid verwaarloosd. Concreet betekent dat: 6 kilo rijker, 100% motivatie armer en een conditie waar zelfs een zak aardappelen niet jaloers op is. In maart 2017 moet ik van mijn Cola Zero-verslaving af en weeg ik idealiter 57 kilogram.

> Wat ik daarvoor ga doen:

 • Elke dag mijn medicatie om 7 uur stipt innemen.
 • Twee keer per week gaan zwemmen.
 • Elke vrijdag een maaltijdenplanning opmaken voor de week nadien (weg met last-minute macaronischotels).
 • Is yoga een goed idee? Ik hoor graag jouw ervaringen.

4. Mij meer laten omringen door positieve, charismatische mensen

Zonder in detail te treden was 2016 ook een jaar van messen in de rug. Een waardevolle vriendschap waarvan ik blij was dat ze was gekomen, is weer gegaan. De carebear in mij hecht onwaarschijnlijk veel belang aan trouw en duurzame vriendschappen. Maar in al mijn enthousiasme durf ik soms met een fout publiek om te gaan. In 2017 wil ik mij meer laten omringen door positieve karakters, omdat ik geloof dat het bijdraagt tot mijn eerste voornemen.

> Wat ik daarvoor ga doen:

 • Vaker omgaan met mensen zoals Yasmien Naciri, een intelligente vrouw die je misschien wel kent van De Afspraak of haar De Morgen column.
 • Ten minste één bezoek brengen aan Google België, omdat ik er blij van word.
 • De grens tussen professioneel en privé in stand houden – die fijne lijn zorgt soms voor overmatige familiariteit die regelmatig in het nadeel van beide partijen speelt.

5. Verstandiger omgaan met tijd

Bijna iedereen hekelt het begrip ‘time management’. Allemaal goed en wel, toch denk ik dat ik daarin nog kan groeien. Ik ben er heilig van overtuigd dat ik uitblink in uitstelgedrag, en ik lijk wel te kicken op de adrenaline die ik krijg van last-minute to do’s. Weg ermee. Dit jaar ga ik slimmer omgaan met tijd, waardoor ik mijn focus en bijgevolg resultaten verbeter.

> Wat ik daarvoor ga doen:

 • Alle afspraken en taken noteren in mijn agenda.
 • Aan het begin van elke dag een realistische opsomming maken van de te volbrengen taken.
 • Effectief gebruik maken van mijn Trello-board.
 • Elke dag tijd nemen voor ontspanning, om nadien mijn werktijd efficiënt te benutten.
 • Vaste momenten inplannen voor het beantwoorden van sms’jes en e-mails.
 • Voor elke verplaatsing 30 minuten incalculeren voor file en het zoeken naar parking.
 • Mijn administratie niet zomaar opbergen in een schuif.
 • Minder memes opzoeken.

6. Mijn steentje bijdragen

Klinkt lekker vaag, nietwaar? Ik wil later niet de pijp uitgaan zonder dat mijn bestaan een zekere bijdrage heeft geleverd aan deze wereld. Hoewel dit voornemen eerder al tegen mij werd gebruikt, hoop ik dat iedereen beter wordt van mijn contributies in verschillende domeinen.

> Wat ik daarvoor ga doen:

 • Beginnende zelfstandigen in mijn domein op weg helpen.
 • Meer geld doneren aan het goede doel.
 • Nog meer dan ooit pay-it-forward toepassen in de sector.

Voilà, de voornemens staan online, zichtbaar voor de wereld. Nu is er geen weg meer terug en is het tijd om te practicen wat ik preach. Suggesties? Laat van je horen!